W Klubie ‘’Senior+’’ realizowane są zajęcia kulinarne, które pozwalają uczestnikom odkrywać nowe smaki i przepisy. Uczestnicy poznali tajniki parzenia herbaty po turecku, a także przygotowali na zajęciach sałatkę krabową, pasty na kanapki, zupy krem z brokuła i kalafiora, sałatkę jarzynową, risotto, tort bezowy oraz naleśniki.
Opisy zdjęć:
- Zdjęcie 1: Uczestnicy obserwują parzenie herbaty.
- Zdjęcie 2: Seniorka kroi paluszki krabowe.
- Zdjęcie 3: Uczestnicy spożywają przygotowane kanapki.
- Zdjęcie 4: Dwa garnki, w których gotują się warzywa na zupę.
- Zdjęcie 5: Uczestnicy kroją warzywa na sałatkę jarzynową.
- Zdjęcie 6: Dwie panie kroją pierś z kurczaka.
- Zdjęcie 7: Seniorka smaruje kremem spód bezowy.
- Zdjęcie 8: Seniorka smaży naleśnika.
- Zdjęcie 9: Seniorka zawija naleśnika.